ARÉNA CORNER

Aréna Corner

Budapest
Tervezett terület:
32000 m2

Építész:
Lukács és Vikár Építész Stúdió Kft.

Statikus:
DÉKETTÕ Statikus Iroda Kft.

Gépész:
ART-TAX Szolgáltató Szövetkezet

Elektromos:
Elektro- Royal Kft.

Építés befejezése:
2007
Budapesten a Kerepesi út és Hungária körút sarkán épült fel az Arena Corner Irodaház a Lukács és Vikár Építészstúdió tervei alapján.

Az épület közösségi terei belsőépítészeti terveinek elkészítésére meghívásos tervezői pályázatot írt ki a Megbízó, melyen irodánk terveit választották megvalósításra érdemesnek.  A belső terek kialakításánál alapvető szempontunk volt, hogy a szikár, világos színeket alkalmazó, üvegezett, modern külső megjelenéssel összhangban, a belső terekben barátságos, egyedi stílusú, néhol kissé meghökkentő belsőépítészeti elemeket helyezzünk el.

Így választottuk az épület meghatározó közösségi tereibe az új technológiával készülő 3 mm vastagságú porcelán kerámiát burkolati anyagnak.  Ez lehetővé tette a terek képzőművészeti igényességű komponálását, az épület finom homlokzati raszterek belső térben való átírt – harmonizált megjelenését.

Ennek szelemében helyeztük el a földszinti főbejáratnál a „Beszélő fal” installációt /Várnai Gyula képzőművész alkotása /, amely a város - ember – kommunikáció – jelenlét kapcsolatáról szól.


Erre sajnos nincs lehetőség.
hu_HUHungarian