IKER MŰTEREMHÁZ

IKER MŰTEREMHÁZ

Budakeszi

Tervezett terület: 700 m2

Építész: Szekér Ferenc

Építés befejezése: 2004

Budakeszin a költői Gesztenye közben található két telek egyesítésével alakított délnyugati lejtésű, szép panorámával rendelkező telken készült a kéttraktusos műteremház.

A tulajdonos két család barátsága és közös elképzelései alapján készült tervekből egy egyedi megjelenésű pince, földszint és tetőtér beépítéses teraszos ház épülhetett meg. A pinceszinten 4 gépkocsi elhelyezésére van lehetőség, illetve itt helyezkednek el a kerámia műterem, a gépészeti helyiségek és tárolók , anyag raktárak.

A földszinti bejárathoz csatlakozó közös szélfogó, torony jellegű megformálásával a túlnyomó részt vízszintes épülettömegek ellenpontozása, illetve a két műterem és a földszinti tetőterasz elválasztása volt a cél.

A szélfogó üvegteteje valamint a garázsfödém részleges üvegtéglás kialakítása lehetővé teszi a lépcsőház és a pinceszint természetes fénnyel történő megvilágítását.

A földszinten szimmetrikus elrendezésben kaptak helyet a két műterem lakás helyiségei, mint nappali, dolgozószobák, valamint kiszolgáló helyiségek.

Az emeleten műterem együttes mellett a nagyméretű növényekkel telepített tetőteraszok nyújtanak körpanorámát.
Erre sajnos nincs lehetőség.
hu_HUHungarian