PWC

PRICEWATTERHOUSE COOPERS

Budapest

Tervezett terület: 11250 m2

Építész: Iványi László

Építés befejezése: 1999

A PRICEWATTERHOUSECOOPERS számára, piaci növekedése hatására egy új iroda központ kialakítása vált szükségessé, melyet  Budapest, V. kerület Wesselényi utca és Síp utca sarkán található saroktelken valósítottak meg. 

Itt épült fel 1999-ben az úgynevezett PRICEWATTERHOUSECOOPERS irodaház. Az épületnek belsőépítészeti tervezésében az építés korai szakaszába bekapcsolódtunk és Iványi László és Dénes Szabolcs építészekkel szoros munkakapcsolatban alakítottuk ki a Megbízó különleges szervezeti felépítésének tökéletesen megfelelő funkció kapcsolatokkal rendelkező tér együtteseket.

A 8 szintes, mélygarázzsal tervezett irodaház földszintjén a vendégfogadásra, tárgyalásokra alkalmas tereken túl egy, az itt dolgozókat kiszolgáló tetőteraszos étterem is elhelyezésre került. Az épület visszafogott, elegáns architektúrájával, harmonikusan illeszkedik a kerület századfordulós építészetébe. Különleges megoldás az épület összes helyiségét érintő fotótörténeti gyűjtemény létrehozása, ami az építészeti szándék belsőépítészeti tükröződéseként a múlt és jelen összekapcsolása.

A több száz eredeti negatívról készült nagyítások / Kiscelli Múzeum és Kecskeméti Fotótörténeti Múzeum anyagából válogatva /  az 1920-as évektől  követi nyomon a kerület mindennapi életét, társadalmi eseményeit.
Erre sajnos nincs lehetőség.
hu_HUHungarian